NordNews
Avem ce spune

Procurorii solicită arest pentru ex-directorul „Metalferos”, Alexei Țîmbrovschi

Procurorii solicită arest preventiv pe un termen de 30 de zile pentru fostul director al SA „Metalferos”, Alexei Țîmbrovschi. Un demers în acest sens a fost înregistrat la 8 noiembrie curent, la  Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Astfel, ex-directorul S.A. „Metalferos”, este învinuit că, în complicitate cu Vlad Plahoniuc și alte persoane învinuite pe caz, au creat și au condus o organizație criminală, prin intermediul căreia au dobândit ilicit mijloace financiare în proporții deosebit de mari, pe care ulterior în scopul de a-i tăinui sau a deghiza originea ilicită a lor au fost convertiți sau transferați prin diferite modalități.
Prin urmare, ex-directorului SA „Metalferos” i se impută săvârșirea infracțiunilor prevăzute de  art.42 alin.(2), (3) și (5), art.284 alin.(1) din Codul penal (Crearea și conducerea unei organizații criminale); art.190 alin.(5) din Codul penal (Escrocherie în proporții deosebit de mari) și art.243 alin.(3) lit.a) și b) din Codul penal (Spălare de bani, săvârșită de o organizație criminală și în proporții deosebit de mari).
Concomitent, procurorii au dispus inițierea investigațiilor în vederea căutării ex-directorului SA „Metalferos”, care la moment se eschivează de a se prezenta în fața procurorilor.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"