NordNews
Avem ce spune

Procurorul general al Arabiei Saudite a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci dintre suspecţii în cazul asasinării lui Khashoggi

Un procuror din Arabia Saudită a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci dintre cei 11 suspecţi reţinuţi în legătură cu asasinarea jurnalistului Jamal Khasohggi în consulatul ţării din Istanbul pe 2 octombrie, transmite digi24.ro.
Cererea a venit în timpul primei audieri în cazul Khashoggi, care a afectat puternic reputaţia internaţională a regatului şi a tensionat relaţiile cu ţările vestice.
Pe 2 octombrie, jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic al prinţului moştenitor şi un exilat în Statele Unite, a dispărut după ce a intrat în consulatul ţării sale la Istanbul. După ce a negat dispariţia lui Khashoggi, Riadul a recunoscut că el a fost ucis şi demembrat în consulat într-o operaţiune ”neautorizată”.
Pe 13 decembrie, Senatul american a adoptat o rezoluţie prin care l-a declarat pe prinţul Arabiei Saudite Mohammed bin Salman ”responsabil de crimă”. Riadul a negat orice implicare a prinţului moştenitor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"