NordNews
Avem ce spune

Procurorul General: „Furtul miliardului va fi investigat mai mult de un an”

În cadrul emisiunii “Politica” de la TV8,  Alexandr Stoianoglo a mărturisit că “furtul miliardului” va fi investigat mai mult de un an. Procurorul General a precizat că procedura de extrădare a lui Plahotniuc este una birocratică.

„La ziua de astăzi avem anumite rezultate. Până la sfârșitul anului, acestea vor fi mai evidente. Acest proces (de investigare) va continua mai mult de un an. Vorbim despre mii de episoade diferite, despre milioane de conturi diferite care trebuie analizate și evaluate. Trebuie să urmărim unde și cui au plecat acești bani. Avem trei grupuri de beneficiari și desfășurăm întreaga investigație în jurul acestor persoane și companilor interconectate cu ei.”

 Șeful parchetului a declarat că deține dovezi inconstenabile că Vladimir Plahotniuc a participat la furtul miliardului. În acest sens, a fost cerută extrădarea acestuia din Statele Unite ale Americii.

Procedura pentru declararea unei liste internaționale de căutare este foarte birocratică și necesită un studiu foarte detaliat. Încă de la începutul activității mele, am avut o întâlnire cu reprezentanții Interpol, unde m-a interesat cum poate fi rezolvată această problemă procedurală, cum am putea accelera acest lucru. În acest sens, noi ne-am adresat direct către autoritățile din SUA, ca acestea să inițieze procedura de extrădare a acestuia. […]Interesele lui Plahotniuc sunt reprezentate de două companii de avocatură  foarte importante din Europa.” a precizat Stoianoglo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"