NordNews
Avem ce spune

Procurorul General: Veaceslav Platon a fost condamnat ilegal, iar acuzatorii vor cere revizuirea cazului

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat astăzi că, dosarul care îl vizează pe Veaceslav Platon „a fost falsificat în totalitate”, iar acesta a fost „condamnat ilegal”, fapt pentru care acuzatorii vor cere revizuirea cazului, scrie Ziarulnațional.md.

Șeful Procuraturii Generale (PG) a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că oamenii legii au ascuns, începând cu anul 2015, informația legată de jaful bancar, inclusiv rapoartele Kroll, declarând că în furtul miliardului ar fi fost implicate trei grupări: a lui Platon, a lui Șor și a lui Filat.

O perioadă lungă nu au fost publicate rapoartele Kroll. Acum este clar de ce. S-a stabilit că în Kroll-2 se face trimitere încă la un grup de influenți, este vorba de grupul Plahotniuc. În urma unor investigații s-a confirmat activitatea activă a grupului Plahotniuc în furtul miliardului, a precizat Stoianoglo.

În realitate, a mai existat un grup, cel al lui Plahotniuc, „implicat activ” în frauda bancară, a acuzat Stoianoglo.

Unul din principalii beneficiari este Vlad Plahotniuc, avem dovezi că el, prin intermediul grupului Șor a beneficiat de bani, în total peste 100 mln dolari SUA. Suma a fost dusă spre procurarea unei bănci, a Casei de modă din Chișinău. Totodată, banii erau utilizați în scop personal, pentru cumpărarea unui avion, achitarea curselor charter și altele, a declarat Stoianoglo.

Procurorul General a spus că pe numele lui Vlad Plahotniuc vor fi intentate dosare penale pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"