NordNews
Avem ce spune

Procurorul lui Chirtoacă va fi desemnat la funcția de procuror general interimar

Șeful adjunct al Procuraturii Chişinău, Dumitru Robu, va fi propus pentru funcția de procuror general interimar. Anunțul a fost făcut de  șeful Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Sergiu Litvinenco, scrie tv8.md
Comisia se va întruni astăzi pentru a-l desemna pe Robu la funcția de procuror general interimar și pentru a accepta demisia lui Vladimir Plahotniuc din funcția de deputat.
Amintim că alianța de guvernare a modificat legislația, astfel încât interimatul funcției de procuror general nu mai este preluat de adjunct. Consiliul Superior al Procurorilor propune șefului statului un candidat pentru această funcție, care este numit prin decret prezidențial. Dacă CSP nu propune candidatul, prerogativa revine Parlamentului.
Ședința Consiliului Superior al Procurorilor la care urma să fie desemnat un procuror general interimar nu s-a desfășurat din lipsă de cvorum.
Cine este Dumitru Robu
Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice în special în ultimul an și jumătate, el fiind procurorul de caz în dosarul deschis împotriva fostului primar al capitalei Dorin Chirtoacă, privind parcările cu plată.
Dumitru Robu și-a început cariera de procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, din 8 iulie 2016, a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.
El a fost avansat, în martie 2018, când instrumenta dosarul împotriva lui Dorin Chirtoacă, la funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficial principal, în urma unui concurs organizat de Consiliul superior al Procurorilor (CSP).
Robu este originar din Nisporeni, raionul de baștină al lui Vladimir Plahotniuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"