NordNews
Avem ce spune

Procurorul și-a retras toate învinuirile în cazul lui Gheorghe Petic, acuzat de viol

Fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic este cu un pas mai aproape de achitare în dosarul în care a fost învinuit de viol. Procurorul de caz, Vadim Machedon și-a retras astăzi toate învinurile aduse în dosarul, care s-a adeverit a fi unul fabricat la comandă. Informația a fost confirmată de către Gheorghe Petic, informează Nord News cu referire la tv8.md

Ex- polițistul de frontieră ne-a mai spus că în data de 30 noiembrie, cel mai probabil că magistrații se vor pronunța asupra deciziei privind achitarea sa în acest dosar.

Șase persoane au fost reținute și plasate în arest preventiv, la începutul acestei luni, pentru fabricare dosarului în care Gheorghe Petic este acuzat de viol.

Printre cei reținuți, respectiv plasați în arest, este și Vadim Mânzărari, șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI până în vara acestui an. Reținerile au avut loc după o serie de percheziții. În ziua reținerii celor șase, SIS a publicat înregistrări video cu modul în care presupusa victimă a violului era instruită pentru înscenarea infracțiunii.

În dosarul înscenării violului de care este învinuit Gheorghe Petic, la Procuratură a fost invitat pentru a fi audiat în calitate de bănuit și fostul șef – adjunct al OGI, Gheorghe Cavcvaliuc, anunțat în căutare de autoritățile de la Chișinău în dosarul „verde de briliant” și fugit acum câteva luni la Londra.

Gheorghe Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. Nouă luni mai târziu, a fost eliberat din detenție, iar dosarul cu pricina trimis la rejudecare în prima instanță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata