Producătorii agricoli din Făleşti cer ajutorul autorităţilor centrale

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Reabilitarea drumurilor, aprovizionarea cu apă şi canalizarea, dar şi investiţii în infrastructura energetică din localităţile ţării – sunt doar câteva din planurile urgente ale Cabinetului de miniştri. Despre acest lucru a anunţat astăzi prim-ministrul Ion Chicu în cadrul vizitei sale de lucru în raionul Făleşti. Premierul a avut întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, locuitorii raioanelor şi a vizitat secţia de internare a spitalului raional, relatează Mesager.

Oamenii prezenţi la întâlnirea cu şeful Executivului nu au ezitat să-şi spună problemele care necesită a fi rezolvate.

„Avem aşa o propunere ce tine de pesta porcina africana sa ne ajutaţi”, au exclamat oamenii.

„Bântuie în regiune deja de mai mulţi ani, cu atât mai mult în fauna sălbatica, la mistreţi. Scopul nostru de baza este de a nu permite pătrunderea focarului de virus în gospodăriile individuale”, a spus Vladimir Maican, şef adjunct, ANSA, Făleşti.

„Ne trebuie bani, vine primăvara, culturile de toamna nu prea au ieşit”, spun oamenii.

Autorităţile au informat premierul despre intenţia de a conecta locuitorii raionului la apeduct. O altă problemă se referă la procesul de achiziţii publice, dar şi alimentaţia copiilor în grădiniţe şi şcoli.

„S-au abordat situaţii importante de nivel raional şi numai în contextul conlucrării între raion, primărie şi conducerea de vârf – aceasta este soluţia fermecată tuturor problemelor care sunt în localităţile noastre”, a declarat Segiu Fântână, preşedintele raionului Făleşti.

La rândul său, premierul susţine că va identifica soluţii pentru problemele invocate. Chicu afirmă că pentru 2020 vor fi făcute investiţii în reţelele de apeduct şi canalizare. Prim – ministrul s-a referit şi la intenţia Executivului de a investi în reabilitarea drumurilor.

„Noi am avut şi varianta alba din pietriş, e de dorit de renunţat la aceste abordări, dar unde drumurile sunt rele şi nu există alte soluţii la moment putem merge şi pe asta”, a declarat Ion Chicu, prim-ministrul Republicii Moldova.

Ulterior, premierul a vizitat si spitalul raional, acolo unde în ultimul timp opt tineri specialişti şi-au început activitatea.

„A fost bineînţeles şi contribuţia Consiliului raional, pentru o parte din ei le-a fost oferit spaţiu locativ, asta a fost, dar şi condiţiile de lucru în ultimul timp s-au făcut achiziţii importante de echipamente performante”, a declarat Iurie Osoianu, directorul Spitalului Raional Făleşti.

„Este imposibil să vii cu politici, cu măsuri care ar schimba lucrurile cum credem noi spre bine daca nu eşti conectat la realităţile din teritoriu. Am avut şi nişte sugestii ce sa mai facem ca să atragem tineri în localităţile rurale. Cred că în scurt timp o sa venim cu propuneri suplimentare la acest capitol”, a mai spus Ion Chicu.

Premierul a vizitat şi raionul Ungheni.

leave a reply