NordNews
Avem ce spune

Produsele alcoolice și de tutun, destinate consumului în Transnistria, trebuie marcate cu timbru începând cu luna mai

Produsele alcoolice și cele din tutun, introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate consumului pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale de la Chișinău, trebuie marcate cu timbru de consum, începând cu 1 mai 2021. Este data când intră în vigoare completările operate în Codul fiscal, atenționează Serviciul Fiscal de Stat, transmite agora.md. 

Modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar timbrelor de acciz. În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării producției alcoolice și din tutun până la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Design-ul timbrelor de consum a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 20 din 02.02.2021, publicat în Monitorul Oficial nr. 42-50 din 12.02.2021.

Timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute și indicate în anexele la Regulamentele aprobate prin Hotărârile Guvernului nr. 1481/2006 și nr. 1427/2007, astfel încât deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor vizați să întreprindă în prealabil acțiunile necesare în vederea obținerii timbrelor de consum pentru a se racorda prevederilor legislației în vigoare.

Contribuabilii care doresc să obțină timbre de consum, urmează să se adreseze la Instituţia Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, la numărul de telefon  (022) 21-18-53 sau la adresa de e-mail: [email protected].

Pentru informații suplimentare, poate fi apelat Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata