NordNews
Avem ce spune

Profesori din Şoldăneşti au participat la un atelier de lucru ecologic

Peste 50 de profesori din raionul Șoldănești au participat recent la un atelier de lucru destinat cadrelor didactice din învățământul profesional tehnic. Evenimentul a avut drept scop inițierea și promovarea unei viziuni privind dezvoltarea competențelor verzi în raport cu noile tendințe de dezvoltare durabilă.

Atelierul de lucru s-a desfășurat în satul Rogojeni din raionul Șoldănești. Profesorii au avut posibilitatea să afle cum pot să-şi formeze şi să-şi dezvolte motivația pentru integrarea competențelor verzi specifice în procesul de pregătire a specialiștilor în domeniul construcțiilor și eficienței energetice.

Participanții la eveniment au avut ocazia să experimenteze și să înțeleagă procesul de interacțiune dintre om şi natură, precum și consecințele unor acțiuni deficitare în acest sens. De asemenea, sub egida Centrului de Excelență în Construcții, profesorii au avut posibilitatea să studieze şi construcțiile realizate din materiale ecologice.

Evenimentul a finalizat cu sădirea de copaci în lunca râului Răut, lucrări de salubrizare pe ambele maluri, pe un traseu de aproximativ trei kilometri. Totodată, profesorii au făcut curățenie în ograda şi interiorul bisericii din satul Rogojeni, precum  şi în curtea muzeului din localitate.

Activitatea a fost organizată cu susţinerea proiectului „Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde”. Acesta este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și co-finanțat de Agenția de Cooperare și Dezvoltare a Elveției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"