NordNews
Avem ce spune

Profesorii permanent, elevii în anumite situații. Când și unde va trebui purtată masca în școlile din Chișinău

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre care prevede și anumite reguli de comportament în instituțiile de învățământ în capitală. Unul dintre punctele hotărârii se referă la modalitatea de purtarea a măștilor, scrie diez.md.

Astfel, profesorii sunt obligați să poarte masca facială de protecție (cu acoperirea nasului și a gurii) pe toată durata aflării în cadrul instituției de învățământ.

Elevii sunt încurajați, nu și obligați să poarte poarte mască de protecție în sălile de clasă și în situația în care nu poate fi respectată distanța fizică sau la indicații medicale. Aceasta este o recomandare ce vine să prevină și să controleze infecția COVID-19.

Totuși, purtarea măștilor pentru elevii claselor V-XII este obligatorii în anumite situații, de exemplu atunci când se află în spațiile de uz comun din incinta instituției de învățământ, cum ar fi coridoare, holuri, bibliotecă, etc.

Conform hotărârii, măștile pot fi de orice tip, inclusiv din materiale textile.

Conform hotărârii naționale, fiecare instituție de învățământ din țară va stabili separat modul în care se poartă măștile de protecție de către elevi sau studenți, în funcție de situația epidemiologică din regiune, în baza deciziilor
Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică.

Reamintim că autoritățile au permis reluarea procesului de învățământ în școli și grădinițe din 1 septembrie, cu respectarea anumitor condiții.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata