NordNews
Avem ce spune

Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță granturi de mobilitate pentru artiști și profesioniști din domeniul culturii

Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță cea de-a doua cerere de granturi de mobilitate pentru a sprijini artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Republica Moldova.

Artiștii sau profesioniștii din toate sectoarele culturale cu vârsta de peste 18 ani, care sunt cetățeni sau rezidenți legali ai acestor țări sunt eligibili pentru a aplica.

Apelul este deschis pentru stagii, vizite de studiu, conferințe, dezvoltări profesionale și alte activități care promovează schimbul de cunoștințe și dialogul intercultural.

Apelul sprijină mobilitățile pe termen scurt (7-10 zile calendaristice) cu până la 1.500 de euro, mobilitățile pe termen mediu (până la 5 săptămâni) cu până la 3.500 de euro, mobilitățile pe termen lung (până la 12 săptămâni) cu până la 5.000 de euro și mobilitățile virtuale (fără deplasare, dar cu participare online la un eveniment care are loc în altă țară) cu până la 1.000 de euro.

Proiectele de mobilitate pot fi implementate între 17 octombrie 2022 și 27 octombrie 2023 în statele membre ale UE, în țările partenere ale UE și în alte țări europene.

Solicitanții trebuie să pregătească un plan de acțiune cu bugetul pentru mobilitatea internațională, utilizând formularul de aplicare online și să îl trimită prin intermediul Portalului de Aplicare Goethe (GAP).

Termenul limită pentru aplicare este 31 august 2022.

EU4Culture este implementat de Goethe-Institut (lider), Centrele Cehe, Institutul Cultural Danez și Institutul Francez de Geografie. În total, proiectul va anunța șase cereri de granturi de mobilitate în perioada 2022-2024 și vor fi acordate până la 250 de granturi individuale.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"