NordNews
Avem ce spune

Proiectul SMURD 2 va fi implementat în Republica Moldova

IGSU din Republica Moldova, în parteneriat cu instituţii de profil din România şi țara noastră va implementa activitățile proiectului SMURD 2 în perioada anilor 2019 – 2022. 
Decizia a fost luată, după ce pe 27 iunie la Bucureşti, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, a fost semnat Contractul de grant pentru finanțarea de către Comisia Europeană a proiectului „Îmbunătăţirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) și de pregătire a personalului de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră dintre Republica Moldova şi România”, intitulat pe scurt SMURD 2, transmite Știri.md.
Valoarea totală a proiectul transfrontalier este de 10 milioane de euro. Acesta prevede reconstrucţia şi operaţionalizarea a două puncte de operare SMURD în localitățile Ungheni și Cantemir, precum şi  construcţia a patru platforme autorizate de aterizare – decolare pentru elicopterele SMURD in preajma a 4 spitale din republică, Chișinău, Bălți, dar și Cahul.
De asemenea, calitatea actului de intervenție a echipajelor SMURD, formate din medici, asistenți medicali și paramedici va fi îmbunătățită prin achiziționarea a circa 14 autospeciale dotate cu echipamentul medical performant pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea pacienților la spital, dar şi pentru efectuarea lucrărilor de descarecerare şi salvare.
Totodată, se planifică îmbunătățirea cadrului juridic privind desfășurarea intervențiilor transfrontaliere.
Proiectul SMURD 2 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și va fi implementat în următoarele 36 luni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"