NordNews
Avem ce spune

Încă o promisiune a Partidului „ȘOR” a fost realizată la nivel național

Încă o promisiune a Partidului „ȘOR” a fost realizată la nivel național. Este vorba de subvenționarea fermierilor care cresc bovine, ovine și caprine. Acordarea acestor subvenții a fost o promisiune dată cetățenilor de Partidul „ȘOR” în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. (P)

Partidul Politic ”ȘOR” a propus un proiect de lege în acest sens încă la sfârșitul lunii septembrie, ca oamenii de la sate, care cresc pe lângă casele lor animale domestice pentru consum propriu, să beneficieze de subvenții pentru fiecare cap de animal domestic.

Iar ieri, 18 noiembrie, Guvernul a aprobat un regulament, inspirat din proiectul Partidul Politic ”ȘOR”, regulament care prevede acordarea plăților directe per cap de animal, cu scopul de a ameliora diminuarea continuă a efectivelor de animale, a costurilor mari de întreținere, precum și a condițiilor dificile de activitate a fermierilor deținători de animale.

Partidul „ȘOR” și-a exprimat satisfacția că proiectul său a fost preluat de Guvern la elaborarea și adoptarea Regulamentului privind acordarea plăților directe per cap de animal.

Astfel, deținătorii de bovine de rasă specializată vor primi câte 7000 lei per cap de animal, deținătorii de ovine de rasă specializată sau de caprine – câte 500 lei/per cap. În cazul animalelor de rasă pură, valoarea plății directe va crește cu 50%. Pentru acordarea subvențiilor, din Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural vor fi alocate cca 62 de milioane de lei.

P.

Acest articol nu reflecă politica editorială a redacției portalului de știri Nordnews.md
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"