NordNews
Avem ce spune

Promotorii turismului premiați la Moldova Tourism Forum 2021: „Ne dorim ca fluxul de turiști să fie ca până la pandemie”

Zeci de reprezentanți din domeniul turismului, ambasadori și promotori ai imaginii RM au fost premiați în cadrul Moldova Tourism Forum 2021. Inițiativa a avut ca scop motivarea și susținerea acestora, întrucât au reușit să lanseze afaceri și să promoveze turismul pe plan național și internațional, în pofida provocărilor pe timp de pandemie scrie Jurnal.md.

Ultimele statistici arată că numărul cetățenilor străini care au vizitat  Republica Moldova în anul 2020 a scăzut  cu circa 70% comparativ cu anul 2019. Totuși, partea bună este că tot în acest an al pandemiei s-au lansat și relansat 10 noi pensiuni si agro-pensiuni, 8 crame au deschis servicii de turism, au fost lansate trei rute noi de turism de aventură, iar 60 la sută din toți beneficiarii Proiectului de Competitivitate din Moldova au anunțat încasări în proporție de 70% raportate la cifra din 2019 din aceeași perioadă.

„Antreprenorii noștri au reușit să transforme restricțiile în oportunități. Curajul, energia infinită și munca asiduă pe care au depus-o pentru a-și gestiona afacerile au contribuit la restructurarea sectorului, care a devenit mai diversificat, competitiv și pregătit pentru  următoarea etapă, în care va putea primi vizitatori internaționali, atunci când circulația internațională va fi restabilită”, a declarat Rodica Verbeniuc, director al Agenției de Investiții.

La cateogria Top lansări ale anului 2020 au fost premiate branduri turistice precum: Pensiunea Casa Veche, Conacul Mierii, Pensiunea Meșter Faur, Crama Mircești, Crama Tudor, Leuntea Vin, Fuior Gourmet, Gastromarket & Cáfe, Marcu Bakery.

Reprezentanții acestora s-au ales cu câte un voucher în valoare de 5000 de lei pentru a elabora materiale de promovare și a-și crește vizibilitate în rândul turiștilor care aleg ca destinație Republica Moldova.

Moldova Tourism Forum, organizat în premieră de Agenția de Investiții din Republica Moldova, alături de partenerul strategic USAID Moldova, a adunat peste 75 de speakeri din 15 țări, dar și peste 400 de persoane înregistrate din țări precum Coreea de Sud, Mexic, Thailanda, Canada, Norvegia, Turcia, Italia, Ucraina, România.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata