NordNews
Avem ce spune

Proprietarul „Dacia” anunţă rivalul pentru „Tesla”. Când se vor fabrica în România primele mașini electrice

Directorul „Renault” Europa, Philippe Buros, a anunțat că modelele „Dacia” fabricate la uzina din localitatea română Mioveni vor avea și versiuni electrice în termen de doi-trei ani.
„Dacia” va prelua tot ce oferă „Renault” la capitolul electrificare.
„Vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”, a declarat Philippe Buros, citat de Mediafax.ro.

În contextul în care aproape toţi producătorii internaţionali din industrie au lansat deja modele electrice, anunţul făcut de oficialul „Renault” vine cu întârziere. Motivul este însă legat de costuri.

„Când adăugăm 1000-1500 de euro la costul maşinii, această sumă este mai uşor de absorbit dacă vorbim despre o maşină de 100 000 de euro. Dacă maşina costă 8000-9000 de euro, vorbim de o creştere a preţului cu 10% sau mai mult decât atât. Aceasta este explicaţia întârzierilor de adoptare a tehnologiilor şi din acest motiv trebuie să aşteptăm cât mai mult posibil pentru a amortiza noile tehnologii”, a explicat Philippe Buros.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata