NordNews
Avem ce spune

 Protest  în Moscova preconizat pentru astăzi împotriva blocării Telegram: Pavel Durov și unele partide au chemat oamenii în stradă

 Fondatorul Telegram Pavel Durov a chemat locuitorii Moscovei să iasă la protestul organizat împotriva blocării mesageriei. Mesajul l-a postat pe rețeau rusă VKontakte.

Potrivit lui Durov, aceasta este o „oportunitate istorică a moscoviților de a-și exprima poziția”.
„Unii vor spune că mitingul nu va schimba nimic. Nu este așa. Rusia se află la o intersecție- cenzura totală nu a fost încă introdusă. Dacă nu se va face nimic, Rusia va pierde Telegramul și alte rețele populare. Participarea voastră activă poate schimba mersul istoriei”, a scris Durov.
Astăzi, 30 aprilie, pe bulevardul Saharov din Moscova va avea loc un protest împotriva blocării Telegramului de către autoritatea rusă Roskomnadzor. Despre aceasta anunța partidul Libertarian din Rusia, care organizează manifestația. Potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului de securitate al țării, mitingul este autorizat, transmite tvrain.ru.
La 22 aprilie curent a mai avut loc un miting împotriva blocării Telegram, iar la 24 aprilie, mai mulți activiști din Federația Rusă au protestat lansând prin orașe avioane de hârtie, simbolul Telegram.
De cealaltă parte, la 27 aprilie, un grup de ruși au postat un filmuleț unde dau foc pozei lui Pavel Durov, iar unii au strigat „Durov, linişte-te! Altfel, vom veni după tine!”.
Tribunal din Moscova a ordonat blocarea mesageriei Telegram în Rusia, pentru că aceasta a refuzat să furnizeze Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile ce ar permite citirea mesajelor criptate.
Șeful rețelei de socializare „Одноклассники” (Odnoklassniki), Anton Fedcin, a ieșit cu o declarație în care se pronunță împotriva „oricăror restricții în internet” și a chemat părțile să discute situația privind recentele blocări din partea Roskomnadzor.
Sursă: Unimedia.info

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"