NordNews
Avem ce spune

Proteste în fața sediilor inspectoratelor de poliție din Capitală

Mai multe persoane, membri și susținători ai partidelor de opoziție PAS, PPDA și PLDM, au protestat în această dimineață în fața sediilor celor cinci inspectorate de poliție din Chișinău: Botanica, Centru, Râșcani, Ciocana, Buiucani. Oamenii le-au cerut polițiștilor să nu mai execute ordinele ilegale ale guvernării, transmite tv8.md

Protestatarii au venit la sediile inspectoratelor de la 7.30 dimineața și au scandat Haideți cu noi, vă fură și pe voi!” și „Apărați poporul, nu uzurpatorul!”.
Prezent la unul dintre cele cinci proteste concomitente vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari le-a explicat polițiștilor că ei au tot dreptul să nu execute ordinele ilegale pe care le primesc pentru că jurământul pe care l-au dat este dat poporului. „Când nu sunteți în uniforme aveți aceleiași probleme ca și noi”, a încercat să îi convingă Slusari.
Participanții la proteste au împărțit pliante angajaților inspectoratelor de poliție cu textul rezoluției adoptate săptămâna trecută de Parlamentul European.
Protestul are loc la două zile distanță după ce luni mai multe persoane au protestat în fața Ministerului Afacerilor Interne împotriva măsurilor sporite de securitate întreprinse de instituție pentru a proteja locuința liderul PD Vlad Plahotniuc și sediul Partidului Democrat în timpul protestelor din 1 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata