NordNews
Avem ce spune

Protestul civic „Spunem NU dictaturii!”, organizat de socialiști este programat să înceapă la ora 12

Protestul civic „Spunem NU dictaturii!”, organizat de Partidul Socialiștilor, este programat să înceapă duminică la ora 12, la Președinția R. Moldova, scrie zdg.md

Inspectoratul General al Poliției a anunțat sâmbătă, 9 octombrie, că polițiștii se vor afla la datorie prioritar pentru siguranța participanților, dar și pentru desfășurarea pașnică a protestului anunțat de socialiști la care ar urma să ceară alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.

„Propunem un protest masiv fără drapele politice unde toți să își poată expună poziția. (…) Duminică ieșim la protest ca să apărăm statul de drept”, a declarat anterior deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea.

În cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon a îndemnat cetățenii să iasă la protestul de duminică, anunțat de socialiști.

„Eu nu vă chem să ieșiți în stradă pentru Stoianoglo pentru că el este doar un element. Singura soluție este să protestăm. Eu am văzut chemări la nesupunere civică. Repet, nu protestăm pentru Stoianoglo, dar pentru prețuri. Protestul societății împotriva regimului. Noi v-am invitat la protest fără lozinci politice, fără insigne și dacă vreți liderii nici nu urcă pe scenă. Duminică va fi primul protest. Cererea este una singură – demisia in corpore a Parlamentului și Guvernului și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate. Asta trebuie să fie lozinca de bază”, a declarat liderul socialiștilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata