NordNews
Avem ce spune

Protestul veteranilor: manifestanții susțin că ar vrea să formeze un partid din oameni care respectă legile

Protestul veteranilor continuă și astăzi, 31 mai, așa cum au anunțat la protestul anterior de pe 17 mai. Un grup de combatanți s-au adunat în jurul orei 10:00 în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), după care au pornit spre Parlament, informează deschide.md. 

Clădirea Guvernului este înconjurată de polițiști și carabinieri, la fel și clădirea Parlamentului. Protestatarii transmit mesaje anti-guvernare.
UPDATE 10:40 Au început altercațiile între Poliție și veterani. Protestatarii încearcă să aducă în PMAN o mașină cu aparataj pentru sunet, pe care vor să o folosească pe post de scenă, de unde vor ține discursuri, însă carabinierii le blochează accesul.
UPDATE 10:50 Poliția solicită întăriri.
UPDATE 11:00 Protestatarii au blocat o parte a bulevardului Ștefan cel Mare, dintre Parlament și Președinție. Au început să instaleze scena cu aparatajul pentru sunet în fața Parlamentului.
UPDATE 11:10 Unul din liderii protestului, Constantin Covrig, membru al Consiliului Național al Veteranilor, declară de pe scena improvizată că a participat la o discuție cu autoritățile și menționează că aceștia nu au aplecat urechea la necesitățile lor și că îi interesează doar alegerile. Mulțimea a început să scandeze „Jos Dodon!”, „Jos guvernarea!”
UPDATE 11:15 Veteranii declară de pe scena improvizată că sunt gata să conducă un „Birou pentru rezolvarea problemelor veteranilor”, iar dacă va fi nevoie sunt gata să conducă și țara. Totodată, veteranii se întreabă de ce procuratura nu-l trage la răspundere pe Dodon pentru imaginile cu „culiokul”, având destule probe și dovezi că acesta este un corupt.
UPDATE 11:35 Veteranii din diaspora au transmis un mesaj prin intermediul celor aflați la Chișinău. Ei susțin protestul de astăzi și spun că vor reveni în august în R. Moldova pentru a organiza proteste mai masive, dacă guvernarea nu va îndeplini condițiile puse de veterani, cele prin care li se va asigura un Birou pentru rezolvarea problemelor veteranilor.
UPDATE 11:50 Manifestanții îl acuză pe Dodon că împarte medalii unor „veterani” care nici măcar nu au legitimație de veteran. Mulțimea strigă „Rușine!”.
UPDATE 12:35 Veteranii susțin că ar vrea să formeze un partid pentru a fi siguri că votează oameni care respectă legile. Unul din veterani a rugat grupul de inițiativă să introducă acest punct pentru a fi discutat la o eventuală întâlnire cu guvernarea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"