NordNews
Avem ce spune

PSRM: „Acțiunele de protest de duminică au doar scopul de destabilizare a situației politice din țară”

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se arată „nedumeriți” de acțiunea de protest de duminică. Aceștia acuză organizatorii protestelor de sfidarea normelor anti-pandemice, dar și logica bunului simț. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a formațiunii politice.

Politicienii, care au criticat guvernarea zi de zi pentru numărul mare și în creștere de cazuri pozitive COVID-19, au călcat în picioare regula privind interzicerea manifestațiilor cu un număr mai mare de 50 de persoane. În consecință, amplificarea crizei pandemice este pe seama organizatorilor acțiunii de masa”, se arată în comunicatul formațiunii.

Totodată, socialiștii spun că au constatat o lipsă de coerență în cerințele manifestanților.

„Unii au cerut unirea cu România, alții au îndemnat cetățenii să participe activ la alegerile parlamentare din țara vecină, alții au solicitat mai mult ajutor pentru fermierii sau intesificarea luptei cu corupția, alții au scandat demisia guvernului și alegeri parlamentare anticipate”.

Reprezentanților Partidului Socialiștilor din Republica Moldova li se par stranii lozincile anunțate duminică, în timpul protestului organizat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

 „Par stranii lozici de genul “Jos mafia”, care au sunat în ultmii 10 ani, în condițiile în care, printre participanții la manifestație au fost exact cei care au condus Republica Moldova în ultimii 10 ani, perioadă când a fost capturat statul, a fost furat miliardul și aeroportul, s-au înregistrat o sumedenie de ilegalități. Cetățenii nu pot înțelege cum astfel de politicieni ca Pavel Filip, Andrian Candu, Dorin Chirtoacă și alții care au furat acest stat din 2010, să îmbrace haina așa-numiților “luptători cu mafia” și să scandeze lozinci anti-corupție. Aceasta este ipocrizie curată”.

La finalul comunicatului, socialiștii au spus că acțiunile de protest au doar scopul de a destabiliza situația politică din țară.

„În final, subliniind că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile în 2021, chemăm repetat fracțiunile parlamentare la dialog pentru a decide pașii pentru organizarea scrutinului anticipat. Totodată, condamnăm apelurile unor protestatari de lichidare a statului Republica Moldova, dar și șantajul pe care încearcă să-l organizeze anumiți politicieni. Credem că aceste acțiuni de protest au doar scopul de destabilizare a situației politice, care pot provoca haos în țară”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"