NordNews
Avem ce spune

PSRM anunță că negociază cu PDM crearea unei coaliții

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a convocat astăzi Consiliul Republican unde a fost luată decizia de a iniția negocieri cu Partidul Democrat din Moldova în vederea creării unei coaliții de guvernare, se arată într-un comunicat de presă al PSRM, trasnmite deschide.md.
În rezultatul dezbaterilor care au avut loc, s-a decis că alegerile parlamentare anticipate trebuie evitate, deoarece nu rezolvă situația politică și ar aduce numai pagube pentru cetățeni. Chiar dacă pentru PSRM alegerile anticipate ar putea reprezenta o oportunitate politică foarte bună, decizia noastră trebuie să vizeze, în primul rînd, interesul cetățenilor și al țării. Ca urmare, conducerea partidului a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate pînă în 2023. Doar cu o guvernare stabilă vom reuși să implementăm proiecte sociale, care să aducă beneficii majore cetățenilor.
La baza unei posibile viitoare alianțe politice va sta același acord politic semnat de PSRM cu Blocul ACUM, un document agreat de societate și de partenerii internaționali. În cazul în care semnarea unui acord politic de formare a majorității parlamentare nu va fi posibil, partidele, care nu vor accepta dialogul sau vor bloca activitatea Guvernului Chicu, să-și asume în fața cetățenilor declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Aceasta este încă o dovadă că socialiștii susțin mai departe implementarea angajamentelor convenite în iunie 2019
Amintim că Pavel Filip a trimis recent mesaje către Organizațiile Teritoriale ale PDM în care anunța că „PDM este la un pas să revină la guvernare”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata