NordNews
Avem ce spune

PSRM cere opoziției să demită Guvernul și să propună noi proiecte de buget

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își exprimă regretul cu privire la evenimentele de la Parlament, unde ședința a fost blocată de deputații Platformei DA și PAS. Socialiștii îndeamnă opoziția să dea jos Guvernul și să vină cu noi proiecte de bugete, dacă nu sunt de acord cu cele promovate de Guvernul condus de Ion Chicu, potrivit zdg.md.

Socialistul Vlad Batrîncea a chemat deputații din opoziție la „calm” și „dialog”. Totodată, acesta le-a cerut parlamentarilor să demită Guvernul Chicu, declarând că „nu este exclus că vom susține Guvernul înaintat de voi”.

Noi nu ne ținem de putere. Dacă cei care se consideră mari învingători ai alegerilor înaintează moțiune de cenzură și dau Guvernul jos noi vă oferim posibilitatea să înaintați un Guvern și să vină cu noua politică bugetar-fiscală. Nu este exclus că noi vom susține Guvernul vostru. Dar voi nu vreți asta. Voi blocați acum bugetul”, a spus Vlad Bătrîncea.

Acesta spune că socialiștii nu „se țin de putere” și o îndemnă pe Maia Sandu să ia conducerea Guvernului.

Haideți să discutăm. În afară de emoții și etichete noi nu vedem absolut nimic. Nu ne ținem de guvernare, noi am propus Maiei Sandu să preia Guvernul. Demiteți Guvernul. Ori vreți ca în locul opoziției noi să găsim metode legitime de demitere a Guvernului? (…) Dacă cineva dorește alt Guvern și alte proiecte de bugete, nu are de cât să o facă. O îndemnăm pe Maia Sandu și colegii ei să vină cu astfel de proiecte. Înainte de asta, însă, le propunem să vine cu moțiune de cenzură și să dea jos Guvernul”, a spus Bătrîncea.

Cât privește alegerile parlamentare anticipate, parlamentarul spune că și socialiștii optează pentru asta, însă, declanșarea lor trebuie decisă la masa de negocieri, prin elaborarea unei foi de parcurs, dar nu în stradă.

Da, și noi am spus de mai multe ori că acest Parlament trebuie dizolvat, dar noi am propus și propunem acum să ne așezăm și să stabilim o foaie de parcurs juridică. Asta nu se face în stradă sau prin blocarea tribunei Parlamentului. Asta este o absolută lipsă de cunoștință juridică”, a conchis Vlad Bătrîncea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata