NordNews
Avem ce spune

PSRM condamnă cererea de aderare la Uniunea Europeană

Socialiștii califică decizia guvernării de a depune cerere de aderare la Uniunea Europeană drept una „populistă” și „de partid”, transmite jurnal.md

PSRM a emis, astăzi, o declarație de presă în care „condamnă graba cu care conducerea țării noastre, reprezentată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a depus cererea de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană”.

Acest gest politic de moment are un efect placebo pentru societatea moldovenească, istovită de criza regională și de problemele interne grave. PSRM a declarat în repetate rânduri că suveranitatea Republicii Moldova este pentru noi, socialiștii, o valoare fundamentală. Moldova trebuie să-și aleagă și să parcurgă calea alegerii sale istorice și să nu fie examinată conjunctural, „la pachet”, în contextul tulburărilor regionale”, se arată în comunicat.

În opinia PSRM, orice modificare a statutului politic extern al RM, aderarea la structuri integraționiste, care prevăd restricționarea suveranității noastre și asumarea unor angajamente politice este posibilă doar printr-un referendum și cu condiția unui consens național durabil.

Totodată, socialiștii consideră că adoptarea unor decizii cu privire la vectorul de dezvoltare a țării „trebuie realizată ținând cont și de regiunea transnistreană, or obiectivul de bază al RM este reintegrarea țării”.

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat joi, , împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița, cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Documentul urmează să fie expediat instituțiilor europene spre examinare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"