NordNews
Avem ce spune

PSRM lansează un apel către opoziție, după dialogul cu platforma „Pentru Moldova”: „Dacă doriți anticipate, vă așteptăm cu mare drag”

Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) s-au așezat la masa de negocieri cu parlamentarii transfugi din platforma parlamentară „Pentru Moldova”, din care face parte și fracțiunea Partidului Șor, în vederea elaborării unei foi de parcurs pentru dizolvarea Legislativului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. În continuare PSRM cere opoziției parlamentare să răspundă apelului, dacă vrea anticipate, transmite zdg.md. 

După negocieri, socialistul Vlad Bătrîncea a criticat opoziția parlamentară care nu a dat curs inițiativei PSRM și a făcut un nou apel către parlamentari.

„Nu există o cale mai bună decât un dialog parlamentar. Ieri colegii noștri au lansat mai multe mesaje. Sperăm că s-au liniștiti. Noi facem apel la calm și dialog. Înțelegem foarte bine că, în stradă anumite mesaje sună foarte bine, dar diferența dintre stradă și Parlament este că aici, în Parlament trebuie să aducem și argumente juridice și să asigurăm foaie de parcurs”, a spus socialistul.

Bătrîncea a cerut opoziției să meargă la negocieri, dacă vrea cu adevărat alegeri parlamentar anticipate.

„Apelului nostru astăzi au răspuns colegii din platforma „Pentru Moldova”. Am convenit că ei sunt gata să discute foaia de parcurs pentru a dizolva acest Parlament. Ne pare rău că au trecut 3 zile și cei care strigă în stradă anticipate, nu ne-au răspuns. Veniți pe platforma parlamentară și demonstrați că aveți viziune. Nu credem că procedurile constituționale pot fi realizate în stradă. Noi suntem deschiși pentru dialog. Chemăm colegii la calm. Dacă doriți anticipate, vă așteptăm cu mare drag”, a mai spus Vlad Bătrînce.

„Pentru Moldova”: Ne interesează dizolvarea acestui Parlament în care cetățenii nu mai au încredere

De partea cealaltă, reprezentanți ai platformei parlamentare „Pentru Moldova”, din care face parte și fracțiunea Partidului Șor, spun că ei au inițiat dialogul și doar PSRM a răspuns acestuia.

Pransfugii din platforma „Pentru Moldova” califică declarațiile opoziției de organizare a alegerilor anticipate drept „praf în ochi”.

„Constatăm că așa-numitei opoziții de dreapta îi convine situația creată – să protesteze, să critice și să nu facă nimic. Doar colegii din PSRM au răspuns îndemnului nostru la dialog. (…) Opoziția a demonstrat că nu este interesată de nimic, decât de indicațiile pe care le primesc, inclusiv de peste hotare. Pe noi însă nu ne interesează agendele străini și vom căuta soluții pentru a depăși această criză și a dizolva acest Parlament în care nu mai au încredere cetățenii noștri”, a spus Eleonora Graur.

Reprezentantul fracțiunii PArtidului Șor, Denis Ulanov, a cerut opozoției să dea dovadă de „civilizație” și să meargă la dialog.

„Haideți să dizolvăm Parlamentul. Vreți alegeri parlamentare anticipate sau un conflict continuu? Aveți nevoie de dizolvarea Parlamentului sau o nouă criză politică? Dacă doriți cu adevărat dizolvarea PArlamentului și organizarea alegerilor anticipate, haideți să discutăm”, a spus Ulanov.

Acesta a negat că Partidul Șor se află în coaliție cu PSRM.

„În coaliție cu PSRM a a fost mai întâi Blocul ACUM, apoi PDM. Noi însă ne îndeplinim obligațiile de deputați. Noi votăm pentru proiecte corecte, necesare cetățenilor”, a adăugat deputatul Partidului Șor.

De menționat că PSRM și deputații din platforma „Pentru Moldova” au împreună 61 de mandate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata