NordNews
Avem ce spune

PSRM-PCRM propune alocație pentru mai multe categorii de persoane. De unde bani? Deputat: din „fontanul” Președinției

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor propune acordarea sprijinului de stat pentru categoria socială „copii ai războiului” și majorarea alocațiilor pentru studenți. Cu un asemenea proiect de lege a venit astăzi deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în cadrul unui briefing, scrie Realitatea. 

Deputata Elena Bodnarenco a prezentat un proiect de amendamente la Legea cu privire la veterani și un proiect de lege privind sprijinul social pentru copiii războiului. Bodnarenco propune ca „copiii războiului”, cei care, la 2 septembrie 1945, aveau sub 19 ani să beneficieze în prezent de alocații de la stat și unele privilegii.

Elena Bodnarenco a menționat că acești oameni sunt una dintre cele mai dezavantajate categorii. Pensia multora dintre ei abia a ajuns la 2 mii de lei.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor propune introducerea în Legea cu privire la veterani a unei noi categorii – „copiii războiului”, care prevede o serie de garanții sociale, inclusiv o plată lunară de 500 de lei, privilegii pentru călătoriile în transportul public, primirea tichetelor pentru tratament sanitar sau primirea compensațiilor etc.

Costurile pentru aceste alocații s-ar ridica la aproximativ 54 de milioane de lei pe an, a spus deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

În cadrul aceluiași briefing de presă, deputatul PSRM, Petru Burduja a prezentat un proiect de Lege privind asigurarea unei protecții minime pentru studenți, care prevede extinderea bursei studențești la nivelul de subzistență.

Deputatul socialist a menționat că proiectele depuse sunt estimate la aproximativ 212 milioane de lei pe an. Mai în glumă mai în serios, socialistul a declarat că bani pentru asemenea proiecte ar putea să fie identificați din „reducerea numărului ministerelor, majorat de actuala guvernare, din închiderea „fontanelor” (n.r. fântână arteziană), făcând trimitere la cel din fața Președinției pentru că s-ar cheltui ineficient bani pentru întreținerea lui, pentru că a acesta este lăsat să lucreze și pe timp de ploaie, precum și din banii care ar urma să fie recuperați din schemele de contrabandă despre care „spunea actuala guvernare că delapidează bugetul de stat”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"