NordNews
Avem ce spune

PSRM propune adoptarea unei declarații prin care decizia CC să nu fie recunoscută

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova vor solicita astăzi, în plenul parlamentului, adoptarea unei declarații de nerecunoaștere a decretului Curții Constituționale, potrivit căruia există temei de dizolvare a Parlamentului. Totodată, fracțiunea va elabora încă o declarație prin care vor cere demisia a trei judecători care au decis că există temei de dizolvare a Parlamentului. Despre acest lucru a vorbit deputatul PSRM, Grigore Novac, în cadrul unei emisiuni televizate.

Contăm pe sprijinul tuturor care sunt împotriva procesului de uzurpare a puterii în stat și de supunere politică a Curții Constituționale. Curtea trebuie să fie la straja Constituției și să ofere previzibilitate în timp. Noi deputații plecăm, dar deciziile Curții vor produce efecte în timp”, a declarat Novac.

Despre acest lucru, anterior, a anunțat și liderul PSRM, Igor Dodon în cadrul vlogului Președintele Răspunde, pe pagina personală de Facebook.

Noi suntem în aceeași situație ca și în 2019, când Plahotniuc a încercat să folosească Curtea Constituțională pentru a declanșa anticipatele, iar acum, Maia Sandu face același lucru. De aceea noi vom iniția  o astfel de declarație. Nu de aceea că nu vrem sau ne temem de alegeri anticipate, de aceea că este incorect să sfidezi constituția, să calci în picioare normele legale, pentru atingerea interesului personal de către Maia Sandu”, a spus Igor Dodon.

Amintim că, pe 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata