PSRM a rămas fără două mandate de consilier local în comuna Albota de Sus (r-nul Taraclia) și comuna Todirești (r-nul Ungheni). În ambele cazuri, consilierii socialiști și-au depus cereri de demisie, iar din cauza epuizării listei candidaților supleanți, mandatele vacante au revenit altor formațiuni politice, scrie deschide.md

În primul caz, consilierul din Albota de Sus, Elmira Cervencova, și-a depus cererea de demisie, iar următorii doi candidați supleanți de pe lista PSRM au depus declarații de refuz. În acest context, Comisia Electorală Centrală a fost nevoită să recurgă la restabilirea șirului descrescător, iar candidatul cu cea mai mare valoare numerică a devenit blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. Respectiv, mandatul vacant i-a revenit candidatului supleant de pe lista blocului ACUM, Claudia Constantinova.

În cel de-al doilea caz, înregistrat în comuna Todirești, socialistul Mihai Mostovei, la fel, și-a depus cererea de demisie din funcție de consilier, iar din cauza că alți doi candidați de pe lista PSRM au refuzat mandatul, s-a restabilit șirul descrescător, iar funcția vacantă revenindu-i Inei Gherbovițan de pe lista PDM.