PSRM respinge propunerea Maiei Sandu

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor a analizat propunerea înaintată de prim-ministra Maia Sandu și a decis să o respingă.  „Unica ieșire pentru a depăși criza politică este să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii, în caz contrar, la următoarea ședință a Parlamentului va fi examinată moțiunea de cenzură”, a anunțat deputatul Vasile Bolea, screi tv8.md.

Socialistul spune că Comisia de la Veneția expertizează doar proiecte de legi, nu legi intrate în vigoare.

„Această propunere a Maiei Sandu vorbește despre un singur fapt: că nu a existat nicio urgență în vederea asumării răspunderii Guvernului pe proiectul de modificare a Legii Procuraturii. Și Constituția, și mai multe hotărâri ale Curții Constituționale vorbesc despre un singur lucru: această procedură de asumare a răspunderii are la bază urgența, când există unele situații în extremis”, a argumentat Vasile Bolea.

Pentru ora 16:00 a fost convocată ședința Biroului Permanent a Parlamentului și se va decide când urmează a fi organizată ședința Legislativului, pentru ca deputații să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Amintim că Maia Sandu le-a propus socialiștilor să-și retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și legea pentru care și-a asumat răspunderea Cabinetul de miniștri să rămână în vigoare. Ulterior, aceasta va trimisă pentru expertizare Comisiei de la Veneția, iar Sandu s-a angajat să nu înainteze Consiliului Superior al Procurorilor lista candidaților preselectați pentru funcția de procuror general până nu va veni avizul Comisie de la Veneția.

leave a reply