NordNews
Avem ce spune

PSRM sesizează Curtea Constituțională privind legalitatea desemnării lui Igor Grosu

PSRM sesizează Curtea Constituțională privind legalitatea desemnării lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Vlad Bătrîncea, scrie deschide.md

Potrivit deputatului, ar fi existat abateri de la norma legală în procedura de înaintare a lui Igor Grosu.

Totodată, socialistul a precizat zilele următoare PSRM ar urma să înainteze spre desemnare un alt candidat la funcția de prim-ministru. Întrebat dacă persoana respectivă ar putea fi Igor Dodon, Bătrîncea a dat un răspuns negativ: „La această etapă nu examinăm candidatura dumnealui”.

Totuși, el a precizat că este vorba despre un „economist” care „a condus procese importante și are experiență în gestionarea crizelor”.

Deputatul a mai spus că asupra Marianei Durleșteanu care a renunțat marți, 16 martie, la intenția de a candida la funcția de prim-ministru, au existat mai multe presiuni „din exterior”.

De ce era nevoie de pus presiuni enorme în stilul lui Plahotniuc asupra doamnei Durleșteanu? Cineva din afara țării a discutat cu această doamnă”, a spus el.

Vorbind despre discuțiile purtate de PSRM cu Maia Sandu la Președinție, Bătrîncea a spus că părțile practic au convenit asupra unui „plan de acțiuni”, însă anumite forțe „au aplicat o lovitură asupra intențiilor socialiștilor” de a depăși criza politică.

De menționat că anterior și Igor Dodon declara că șeful statului ar fi încălcat Constituția atunci când a decis desemnarea lui Igor Grosu drept candidat la funcția de prim-ministru. Argumentele liderului PSRM au fost combătute de Alexandru Arseni, unul dintre autorii Legii Supreme. Potrivit expertului în drept constituțional, acuzațiile lui Dodon reprezintă o „agramație juridică”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata