NordNews
Avem ce spune

PSRM și Dodon blochează inițiativa legislativă, privind reluarea retransmiterii unor emisiuni TV din Rusia

Majoritatea PSRM-PDM a respins miercuri propunerea formulată de deputatul Partidului Politic „ȘOR”, Denis Ulanov, privind includerea în agenda parlamentară a proiectului de lege care propune anularea interdicțiilor de retransmitere a posturilor ruse de televiziune, se arată într-un comunicat al formațiunii.
Denis Ulanov a propus la ședința Biroului permanent includerea inițiativei în ordinea de zi, dar majoritatea parlamentară, în frunte cu reprezentanții PSRM, cei care anterior promiteau să anuleze interdicțiile respective, au refuzat și să-l pună în discuție.

„Astăzi ne-am convins încă o dată că socialiștii îi mint nu doar pe alegătorii lor, dar și pe partenerii externi. Cât zgomot mediatic au făcut la sfârșitul lui 2017- începutul lui 2018, când a fost adoptată așa-zisa lege privind contracararea propagandei străine. Cum făcea atunci acrobații Dodon, refuzând să promulge această lege. Cum se bătea cu pumnul în piept, declarând că se încalcă libertatea cuvântului”, a comentat Denis Ulanov pe pagina sa de Facebook.

El arată că din cauza atitudinii sale Igor Dodon nu mai este privit ca un partener de încredere nici în est. „Noi am elaborat proiectul, l-am înregistrat și suntem gata să venim cu argumentele necesare. Socialiștilor nu le-a rămas decât voteze. Ei însă, după cum se vede, nu au nevoie de libertatea de expresie. Ei au nevoie de propaganda pe care o transmite holdingul media a lui Dodon. Iată atitudinea reală a socialiștilor față de alegătorii lor. Acum este clar de ce Estul și Vestul și-au pierdut încrederea în Dodon”, punctează Denis Ulanov.
Reamintim că deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au elaborat și prezentat marți, 9 iunie, un proiect de lege prin care propun anularea restricțiilor în privința unor emisiuni de la posturile rusești de televiziune. Liderul formațiunii, Ilan Șor, a precizat că amendamentul vine să anuleze o prevedere neconstituțională, în urma unui număr mare de solicitări din partea cetățenilor. Totodată el și-a manifestat nedumerirea față de comportamentul președintelui Igor Dodon, care, deși s-a pronunțat împotriva legii respective și nu a promulgat-o, după ce a preluat toate pârghiile guvernării, nu a făcut nimic pentru a o anula.
 

„Nu înțeleg cum, fiind la guvernare și extinzându-și controlul asupra întregii puteri în țară, nici măcar nu a încercat să schimbe sau să anuleze aceste amendamente”, a accentuat Ilan Șor.

Amintim că Parlamentul din legislatura precedentă a operat modificări la vechiul Cod al Audiovizualului, intrate în vigoare în 2018, prin care s-a interzis transmisiunea unor categorii de emisiuni, în special cele cu caracter politic și militar dintr-un șir de state, inclusiv din Rusia. Ulterior a fost adoptat un nou Cod – cel al serviciilor media audiovizuale care a păstrat interdicțiile respective, chiar dacă au fost criticate de reprezentanți ai societății, dar și ai unor organizații internaționale.
 
P.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"