NordNews
Avem ce spune

PSRM și PP ȘOR explică votul din Parlament la miez de noapte

Votul exprimat de către deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Politic Șor și Platforma Parlamentară Pentru Moldova la miez de noapte pentru mai multe proiecte de legi nu reprezintă un element nou pentru politica moldovenească. Deputații Vasile Bolea și Marina Tauber afirmă că de mai bine de zece ani, la sfârșitul sesiunilor Parlamentare, se lucrează peste program, notează IPN.

„Nimeni nicăieri nu este grăbit. Dacă dumneavoastră veți face o retrospectivă, cel puțin în ultimii 10-12 ani, la finele sesiunii de obicei Parlamentul așa și lucrează. Se lucrează și până la 22, și până la 23, și aproape de 00:00. Nu este nimic ieșit din context, chiar și atunci când eram în vara anului trecut, în coaliție cu colegii din blocul ACUM, de asemenea, proiecte de lege se votau și la 22 și la 23”, a declarat Vasile Bolea în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Reprezentanta Partidului Politic Șor, deputata Marina Tauber, împărtășește aceiași opinie și face trimitere la unele date cu privire la programul ședințelor din ultimii 11 ani.

„Dacă dumneavoastră veți face analiză, din anul 2009 au fost petrecute 46 de ședințe după 18:00. Este o practică normală. Pentru noi, pentru Fracțiunea PP Șor și Platforma Pentru Moldova, era convenabil să lucrăm ieri toată ziua pentru că în următoarele zile avem diferite planuri în teritorii și activitățile noastre. Pentru noi a fost foarte convenabil”, a declarat deputata.

De partea cealaltă, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco acuză cele două formațiunii că au votat legi care contravin intereselor Republicii Moldova, iar votul deputaților PSRM, PP Șor și Platforma Parlamentară Pentru Moldova, „este o rușine pentru țară”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"