NordNews
Avem ce spune

PSRM și PP „Șor” pun bețe-n roate. În bugetul de stat nu au fost alocați bani pentru alegerile parlamentare anticipate

După ce ieri, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională instituirea stării de urgență pentru 60 de zile, pe arena politică au apărut dispute cu privire la bugetul de stat și la banii care urmează să fie alocați pentru alegerile parlamentare anticipate.

Potrivit deputaților PSRM, în bugetul de stat pentru anul 2021 nu sunt prevăzute fonduri pentru organizarea scrutinului anticipat.

„Guvernul este în demisie, Parlamentul este dizolvat, cine va face modificări la buget ca să aloce bani pentru alegeri? Guvernul în demisie nu are dreptul să facă astfel de alocări. Guvernul poate identifica bani prin redistribuirea de la alte cheltuieli, dar modificări la buget acum nu poate face nici Guvernul, nici Parlamentul. Astea nu-s invenții ale noastre, este lege și ea trebuie respectată”, a spus deputatul PSRM, Grigore Novac, în cadrul unei emisiuni televizate.

De cealaltă parte, deputații PAS consideră că lipsa banilor pentru organizarea scrutinului este o problemă artificială.

„Noi doar am adus clasa politică în fața judecății oamenilor. Aceste 120 de milioane de lei nu reprezintă o problemă, Guvernul este obligat să găsească bani. Banii pot fi alocați din Fondul de rezervă. Suma nu este atât de mare, putem lua 50 de milioane de la reparațiile FISC-ului, să luăm bani de la Arena Chișinău. Alegerile sunt o problemă de importanță națională”, a spus deputatul PAS, Virgil Pîslariuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata