NordNews
Avem ce spune

PSRM vrea de la ACUM doar funcția de speaker și două ministere. Care sunt acestea

Partidul Socialiștilor (PSRM) vrea doar funcția de președinte al Parlamentului și conducerea a două ministere – Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării. În rest, socialiștii spun că sunt gata să le cedeze celor de la ACUM conducerea Guvernului și a restului ministerelor. Declarația a fost făcută de deputatul Vlad Batrîncea aseară, la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8, și reiterată astăzi de deputatul PSRM Ion Ceban, după discuțiile de la Parlament cu deputații din Blocul ACUM Mihai Popșoi și Alexandru Slusari, scrie tv8.md.
Fracțiunea Partidului Socialiștilor ar fi gata, potrivit declarațiilor deputaților socialiști, să o voteze pe Maia Sandu la funcția de premier, dacă cei de la ACUM o vor vota pe Zinaida Greceanîi la funcția de speaker.
La rândul lor, Popșoi și Slusari au spus, după discuțiile de la Parlament, că deputații din fracțiunile PAS și Platforma DA nu sunt interesați de funcții. Aceștia a firmă că prioritar pentru ei este să voteze mai întâi declarația privind statutul de stat capturat al Republicii Moldova, iar ulterior, să aleagă Biroul Permanent, președintele Parlamentului și să purceadă la votarea celorlalte legi din pachetul propus de ACUM, care, de altfel, poate fi completat cu inițiative legislative de ale socialiștilor.

Discuțiile de azi de la Parlament nu au deocamdată o finalitate. Mâine va avea loc ședința Consiliului Republican al PSRM la care socialiștii urmează să decidă cum vor proceda ulterior.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"