NordNews
Avem ce spune

Putin a semnat legea care simplifică procedura de obținere a cetățeniei ruse

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat Legea care prevede simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei. Acum nu va mai fi obligatoriu să se renunțe la cetățeniile altor state, dacă cineva vrea și cetățenia rusă, scrie Ria Novosti, citat de tv8.md

Persoanele care s-au născut în fosta Uniune Sovietică și care trăiesc în fostele republici sovietice nu vor mai fi obligate să aibă minimum trei ani locuiți pe teritoriul Rusiei până la depunerea dosarelor pentru obținerea cetățeniei ruse și nu vor mai trebui să facă dovada veniturilor pe care le au.
Aceleași norme se răsfrâng și asupra străinilor căsătoriți cu cetățeni ruși, care locuiesc în Federația Rusă și au copii comuni și asupra persoanelor care au unul dintre părinți cu cetățenie rusă și locuiesc pe teritoriul statului.

Legea promovată de Putin are condiții speciale pentru cetățenii din R. Moldova, Ucraina, Belarus și Kazahstan. Aceștia vor putea scri cereri pentru obținerea cetățeniei Federației Ruse, indiferent de cât timp locuiesc pe teritoriul Rusiei.
Cetățenii străini care absolvesc universitățile din Rusia vot putea solicita cetățenia rusă, dacă vor avea doar un an lucrat pe teritoriul statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"