NordNews
Avem ce spune

Putin afirmă că Rusia a înregistrat primul vaccin contra COVID-19

Mai multe publicații rusești titrează, citându-l pe președintele Vladimir Putin, că Rusia a dezvoltat și a înregistrat primul vaccin contra coronavirusului. Mai multe, potrivit lui Putin, una dintre fiicele sale deja a trecut imunizarea contra COVID-19, scrie agora.md.

Liderul de la Kremlin susține că vaccinul este eficient, crează imunitate și a trecut toate testele clinice.
Putin susține că una dintre fiicele sale a participat la experimentul de imunizare, însă nu a precizat care dintre ele. Președintele rus spune că după vaccinare fiica sa a avut febră 38, iar a doua zi – 37. „Și atât! După a doua injecție starea sa s-a îmbunătățit, acum se simte bine”, a spus Putin.
Preşedintele a spus că speră că Rusia să înceapă în curând producţia în masă a vaccinului şi că vaccinarea se va face voluntar.
Ministrul rus al Sănătăţii Mikhaïl Murashko, a declarat că vaccinul va fi produs de Centrul „Gamalei” de epidemiologie şi de microbiologie, unde a fost realizat, precum şi de societatea Binnopharm.
De menționat că șeful acestui centru, Alexandr Gintzburg, a spus că nu știe cum a trecut fiica lui Putin etapa de vaccinare. „Nu știu, probabil era voluntară, eu nu m-am uitat în buletine”, a spus Gintzburg.
Reamintim că, în ultimele luni, avea loc o adevărată cursă a companiilor farmaceutice și a echipelor de cercetători de a obține un vaccin eficient, care să protejeze oamenii de noul coronavirus. Sunt peste 150 de variante de vaccin în lucru, iar peste 20 au intrat deja în fazele avansate de testare, pentru a-și dovedi eficiența și siguranța pentru organismul uman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"