NordNews
Avem ce spune

Putin amenință din nou: Rusia se va asigura că forțele sale nucleare sunt pregătite pentru luptă. Șoigu cere 1,5 milioane de militari

Președintele Vladimir Putin a promis că Rusia își va îndeplini toate obiectivele în ceea ce Moscova numește „campania sa militară” în Ucraina, în cadrul unei întâlniri cu oficiali din apărare și a promis că forțelor sale armate vor primi tot ce au nevoie, scrie Ziarul Național. 

În discursul său, în care a prezentat planurile militare pentru anul viitor, Putin a spus că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt pregătite pentru luptă și că nu există limite financiare pentru înzestrarea armatei.

El a acuzat NATO că își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei și a îndemnat liderii militari să-și folosească experiența dobândită în lupta din Siria și din Ucraina.

Putin a mai spus că Rusia trebuie să ia în calcul importanța dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – numită „Satan II” – va fi gata pentru desfășurare în viitorul apropiat.

Totodată, Vladimir Putin a recunoscut, miercuri, într-un discurs adresat șefilor Apărării de la Moscova, că armata rusă se confruntă cu probleme în Ucraina, pe care trebuie să le rezolve și din care trebuie să învețe. Liderul de la Kremlin a promis că va oferi forțelor sale armate tot ceea ce este necesar, fără limite financiare, pentru a susține lupta din Ucraina, unde războiul se apropie de sfârșitul celei de-a zecea luni.

Într-un discurs ținut în fața șefilor apărării la Moscova, Putin a declarat că nu există limite financiare privind ceea ce guvernul va oferi în materie de echipamente și materiale. „Primiți tot ce cereți, fără limite financiare. Țara și guvernul oferă tot ceea ce armata cere”, a spus el.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat miercuri că este „necesară” mărirea efectivelor armatei Rusiei la 1,5 milioane de militari şi creşterea vârstei limită pentru efectuarea serviciului militar, în contextul ofensivei ruse în Ucraina.

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract”, a declarat Şoigu la o reuniune în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, care a spus că este „de acord” cu aceste afirmaţii.

Un decret prezidenţial care datează din luna august prevede deja creşterea la 1,15 milioane a numărului militarilor combatanţi începând de la 1 ianuarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"