NordNews
Avem ce spune

Putin i-a transmis un mesaj oponentului său american, după ce Trump a fost diagnosticat cu COVID-19

Mai mulți lideri mondiali i-au transmis mesaje de însănătoșire președintelui Donald Trump, care a anunțat pe Twitter că a fost infectat cu coranovirus. Anunţul, venit cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale, a stârnit agitație pe piețele financiare internaționale, scrie digi24.ro.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin i-a trimis vineri omologului său american o telegramă în care îi ura însănătoşire grabnică. ”Sunt convins că vitalitatea, buna dispoziţie şi optimismul dumneavoastră inerent vă vor ajuta să faceţi faţă acestui virus periculos”, a scris Putin.

„Bineînţeles, îi urăm preşedintelui Trump însănătoşire grabnică”, a comentat și purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

Vicepreşedintele Mike Pence a transmis pe Twitter un mesaj de însănătoșire pentru cuplul prezidențial.

Karen şi cu mine transmitem dragostea şi rugăciunile noastre dragilor noştri prieteni, preşedintele şi (Prima Doamnă) Melania Trump. Ne alăturăm milioanelor de americani care se roagă pentru însănătoşirea lor completă şi grabnică. Dumnezeu să vă binecuvânteze, preşedinte Trump & minunata noastră Primă Doamnă Melania”.

„Cele mai bune urări preşedintelui Trump şi Primei Doamne”, a scris pe Twitter premierul britanic Boris Johnson, primul lider mondial care a fost spitalizat după ce a contractat COVID-19, mai devreme în acest an. „Sper ca amândoi să se facă repede bine”, a menţionat Johnson în mesajul său.

„Le urez @realDonaldTrump (preşedintele Trump, pe Twitter) şi @FLOTUS (contul oficial al Primei Doamne) însănătoşire grabnică. COVID-19 este o luptă pe care continuăm să o purtăm cu toţii, în fiecare zi, indiferent unde trăim”, a transmis preşedintele Consiliului european Charles Michel.

„Cele mai bune urări de recuperare completă şi promptă preşedintelui Trump şi Primei Doamne”, a scris pe reţeaua socială directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cărui organizaţie a fost acuzată de liderul de la Casa Albă de incompetenţă în gestionarea pandemiei, a notat AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi soţia sa Sara s-au alăturat corului de urări. „La fel ca milioane de israelieni, Sara şi cu mine ne gândim la preşedintele Donald Trump şi Prima Doamnă Melania Trump şi le urăm prietenilor noştri recuperare completă şi rapidă”, a transmis Netanyahu pe Twitter.

Premierul indian Narendra Modi le-a urat la rândul său pe Twitter „însănătoşire grabnică şi sănătate prietenului Donald Trump şi (Primei Doamne) Melania”.

Anunţul „demonstrează că virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei care au manifestat scepticism. Îi urez însănătoşire grabnică”, a transmis tot pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal.

Pentru cotidianul oficial chinez de limbă engleză China Daily, „testul pozitiv (al preşedintelui american, n.r.) aminteşte că noul coronavirus continuă să se propage, cu toate că Trump a încercat cu disperare să sugereze că acesta nu mai reprezintă un pericol. De la apariţia sa, la începutul acestui an, Trump, Casa Albă şi campania prezidenţială au minimalizat ameninţarea şi au refuzat să respecte norme elementare de sănătate publică – inclusiv pe cele emise de propria administraţie – cum sunt purtarea măştii în public şi distanţarea fizică. În schimb, Trump a continuat să organizeze mitinguri cu mii de susţinători. Virusul a ucis peste 200.000 de americani şi a infectat peste 7 milioane de oameni din întreaga lume”, aminteşte ziarul chinez.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"