NordNews
Avem ce spune

Putin pregăteşte populaţia pentru un nou val de mobilizare

Asociaţia „Văduvelor soldaţilor” din Rusia i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să ordone mobilizarea generală în ţară şi să instituie interdicţia ca bărbaţii de vârstă militară să părăsească țara, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Experții în politică califică agest gest ca pe o pregătire a societății ruse pentru un nou val de mobilizare.

În apelul „văduvelor” se precizează că aceste persoane „îi solicită preşedintelui Vladimir Vladimirovici Putin să permită armatei să efectueze o mobilizare pe scară largă, care să corespundă situaţiei ce s-a creat la frontiere”.

În textul inițiativei autoarele cer de asemenea „să li se interzică bărbaţilor cu vârsta de încorporare să poată pleca în afara ţării”. „Avem tot dreptul moral pentru aceasta: bărbaţii noştri au murit, apărându-i pe aceştia, dar cine ne va apăra pe noi dacă ei vor fugi”, explică asociaţia „văduvelor”.

Asociația îi mai cere lui Putin ca, în privinţa mobilizării, să se ghideze după Stalin, care „nu se gândea la niciun fel de cotă de popularitate în sondaje sau la nemulţumirea disidenţilor”, urmărind doar victoria. În finalul apelului lor, autorii (autoarele) subliniază că aceasta este „rugămintea noastră, decizia noastră şi cererea noastră!”. „Şi noi credem că autorităţile ne vor auzi!”, exclamă patetic „văduvele”.

Kirilo Budanov, șeful Direcției Generale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, a declarat anterior că autorităţile ruse ar putea declanşa un nou val de mobilizare imediat după Anul Nou: la 5 sau 9 ianuarie, estimase el. Armata rusă, afirmase Budanov, ‘nu are suficiente efective’ de luptă pentru a compensa „pierderile importante” suferite în Ucraina şi a forma noi unităţi militare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"