NordNews
Avem ce spune

Putin: Victoria Rusiei în Ucraina este „inevitabilă”

În timpul unui discurs ținut la Sankt Petersburg în fața veteranilor ruși din al Doilea Război Mondial, Vladimir Putin a anunțat miercuri că un nou obiectiv pentru „operațiunea militară specială” împotriva Ucrainei este „oprirea ostilităților din Donbas”, scrie digi24.ro


Aflat într-o vizită pentru comemorarea a 80 de ani de la spargerea asediului armatei Germaniei Naziste asupra Leningradului, numele din perioada sovietică pentru orașul-port de la Marea Baltică, Putin a declarat că Rusia încearcă să pună capăt „ostilităților” din Donbas, despre care a spus că nu s-au oprit din 2014.

De fapt, ostilitățile la scară largă în Donbas nu s-au oprit din 2014, cu utilizarea de echipamente grele, artilerie, tancuri și avioane. Tot ceea ce facem astăzi, inclusiv într-o operațiune militară specială, este o încercare de a opri acest lucru”, a declarat Vladimir Putin. „Acesta este sensul operațiunii noastre. Să ne protejăm poporul care trăiește acolo, în aceste teritorii”, a mai subliniat liderul de la Kremlin. Putin a mai spus că Rusia „nu a putut să nu reacţioneze” la evenimentele care au avut loc în Ucraina din 2014.

Adresându-se unor muncitori de la o fabrică din Sankt Petersburg, Vladimir Putin a spus miercuri că „nu are nicio îndoială” că o victorie rusă în Ucraina este „inevitabilă”, scrie The Guardian.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"