NordNews
Avem ce spune

R. Moldova – 199 de cazuri confirmate de COVID-19

În momentul de față avem încă 22 de cazuri de infectare cu COVID-19 din cele 128 de probe investigate azi, 27 martie.

Anunțul a fost făcut de autorități după ședința Centrului Unic de Comandă.

Astăzi au fost procesate 128 de probe primare și 45 de probe repetate.  Din 128 de probe prelucrate avem confirmate pozitiv 22 de cazuri. Avem patru cazuri de import (România, Rusia, Marea Britanie și Franța) și avem 18 cazuri de transmitere locală (Chișinău, Bălți, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni și Transnistria).

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu,  a mai menționat că printre persoanele testate astăzi, pozitiv sunt și patru medici de la Spitalul Clinic Republican. Anterior, alți patru medici de la aceeași instituție medicală au fost diagnosticați cu virus COVID-19. Astfel, numărul total al medicilor contaminați din această instituție se ridică la opt.

Cu regret, astăzi avem confirmate încă 4 persoane. Este vroba despre angajații de la Spitalul Clinic Republican. Cifra totală a lucrătorilor medicali din cadrul acestei instituții este de 8 persoane infectate”

Până în prezent, în R. Moldova au fost confirmate 199 de cazuri de infectare cu COVID-19. Totodată, sunt înregistrate 2 persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"