NordNews
Avem ce spune

R. Moldova ar fi reluat livrările de gaz prin sistemul revers în Ucraina

Presa rusă scrie că Republica Moldova ar fi reluat livrările de gaz prin sistemul revers în Ucraina.

Marți, la stația de măsurare a gazelor de frontieră „Grebeniki” (principalul traseu de aprovizionare cu gaze rusești către Moldova), au fost anunțate nominalizări atât pe direcția înainte, cât și pe cea inversă (din Moldova către Ucraina), transmite Operatorul GTS al Ucrainei. Din cele 6,1 milioane de metri cubi declarate pentru tranzit în Moldova pentru gaze pe 29 noiembrie, majoritatea – 3,9 milioane de metri cubi. Poate fi inversat înapoi în Ucraina. În același timp, partea moldovenească reamintește constant că solicită mult mai mult gaz rusesc decât primește în prezent”, scrie interfax.ru.

Dezechilibrul de tranzit prin Ucraina pentru consumatorii moldoveni în urmă cu o săptămână a generat un avertisment din partea Gazprom care spunea că va reduce oferta de gaze pentru tranzit prin Ucraina.

Cererea de tranzit al gazelor rusești prin teritoriul Ucrainei este la nivelul zilelor și lunilor anterioare.

Menționăm că, pe data de 21 noiembrie, Gazprom anunța că o parte din gazul livrat Republicii Moldova rămâne în Ucraina. Ulterior, președintele Moldovagaz, Vadim Ceban a declarat că urmare a temperaturilor ridicate de afară o parte din gaz a fost depozitat în Ucraina.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"