NordNews
Avem ce spune

R. Moldova are Consulat onorific la Kassel, în Germania

R. Moldova are Consulat onorific la Kassel, în Germania, condus de consulul onorific dr. Christopher Posch, avocat, proprietar al Biroului de avocați Posch Frank Rechtsanwälte, cunoscut pentru activitatea sa în domeniul mediatic și imobiliar, transmite ziarulnational.md.

Consulatul a fost inaugurat weekendul trecut de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, și oficiali germani. La eveniment au mai participat Mark Weinmeister, secretar de stat pentru Afaceri Europene din cadrul landului federal Hessa, Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Mihail Căpățînă, consul general al Republicii Moldova la Frankfurt și alte personalități germane.

Ministrul Oleg Țulea a evidenţiat importanţa consolidării colaborării cu landurile germane, în particular în sfera comercial economică și de atragere a investițiilor germane, Hessa fiind unul din cele mai mari și prospere landuri, cu o populație de 6,5 mln de locuitori și un PIB de 330 de miliarde de dolari SUA.

Mark Weinmeister s-a arătat sigur, la rândul său, că prin prezența Consulatului onorific la Kassel se va contribui în mod esenţial la intensificarea relaţiilor comercial-economice cu R. Moldova.

Consulul onorific al R. Moldova, Christopher Posch, crede că există potenţial de colaborare întreR. Moldova şi landurile germane, cu precădere în domeniul industrial, al întreprinderilor mici și mijlocii, agriculturii şi al prestării serviciilor.

Consulatul onorific al Republicii Moldova în Kassel în activitatea acestuia are obiectivul de a contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre landul Hessa și Republica Moldova, în special în domeniul economic, comercial şi cultural, precum şi de a acorda asistenţă informațională în caz de necesitate cetăţenilor Republicii Moldova din regiunea respectivă.

Coordonatele noului oficiu consular onorific sunt următoarele:

Consulatul onorific al Republicii Moldova în orașul Kassel
Consul onorific: dr. Christopher Posch
Adresa: Hafenstraße 2, cod poștal: 34125, Kassel
Telefon: +49 561 50616760
Fax : +49 561 506 167-80
E-mail: [email protected]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"