NordNews
Avem ce spune

R. Moldova nu recunoaște nicio acțiune ulterioară a referendumurilor false organizate de Putin

Republica Moldova respectă integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și consideră false referendumurile desfășurate de către Federația Rusă în mai multe regiuni ucrainene. Declarația aparține președintei Maia Sandu, care a precizat că Republica Moldova „nu recunoaște nicio acțiune ulterioară a acestor referendumuri false”, scrie IPN.

Într-o conferință de presă, șefa statului a spus că relația Republicii Moldova cu Federația Rusă a fost afectată dramatic de invazia Rusiei împotriva Ucrainei.

„Noi am condamnat și să condamnăm în continuare acest război. Și o să condamnăm aceste acțiuni, repet, care nu respectă dreptul internațional și care nu respectă integritatea și suveranitatea altor țări”, a precizat Maia Sandu.

Declarațiile au fost făcute după întrevederea cu Johannes Hahn, comisar european pentru buget și administrație, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialul european a declarat că, urmare a decretului de mobilizare semnat de președintele rus, Vladimir Putin, ar putea apărea un nou flux de refugiați, lucru atestat în mai multe state. Potrivit lui, în acest context, UE va acorda sprijin Republicii Moldova pentru a face față unor eventuale noi valuri de refugiați.

În opinia sa, acțiunile liderului de la Kremlin arată disperare, dar și confirmă faptul că nu mai este vorba despre o intervenție specială, ci de un război. „Am toată convingerea că Ucraina va fi capabilă să reziste acestor provocări, însă trebuie evident să ajutăm, în special țările afectate, cum ar fi Republica Moldova. Pentru că a fost afectată profund de acest război și vedem diferite manifestări a modului în care a fost afectată – situația energetică, situația cu refugiații, dar și impactul asupra comerțului și economiei”, a mai spus Johannes Hahn.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"