NordNews
Avem ce spune

R. Moldova va achita 62 milioane de lei pentru datorii și cote de membru

Republica Moldova va achita din bugetul de stat pentru anul 2022 cote de membru și datorii în sumă de 62 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor va transfera din bugetul de stat mijloacele financiare necesare, scrie diez.md

Plata cotizațiilor de membru față de organismele internaționale și regionale la care Republica Moldova este parte, constituie un obiectiv imperativ în procesul de promovare a politicii externe și a imaginii țării, ca partener credibil, precum și valorificarea potențialului de membru în cadrul structurilor internaționale”, scrie în hotărârea guvernului.

Resursele financiare incluse în bugetul de stat pentru anul 2022 sunt repartizate pentru achitarea cotizațiilor de membru față de 69 de organizații internaționale și regionale, acestea fiind divizate în trei categorii: Organizații parlamentare (5 structuri); Organizații internaționale (57 de structuri); Organizații din cadrul CSI (7 structuri).

Mai jos puteți vedea lista organizațiilor internaționale și regionale cărora Republica Moldova urmează să achite din bugetul de stat pentru anul 2022 cotele de membru și datoriile.

Organizațiilor parlamentare – 6 068 046 de lei.

Organizațiilor internaționale – 50 726 335 de lei.

Organizațiilor CSI – 5 606 619 lei.

Total – 62 401 000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata