NordNews
Avem ce spune

R. Moldova va aloca circa 1 mlrd. de lei pentru construcția podului Cosăuți-Yampil

Acordul dintre Guvernul de la Chișinău și Guvernul de la Kiev privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, la frontiera moldo-ucraineană, în zona localităților Cosăuți-Yampil, a fost semnat astăzi de Cabinetul de Miniștri, scrie Jurnalist.md.

Construcția podului rutier de frontieră va interconecta infrastructurile rutiere între state. De asemenea, reţeaua de drumuri prin partea de est a R. Moldova va fi conectată la rețeaua de drumuri de circulaţie internaţională (AGR), fiind facilitat, astfel, comerţul pe pieţele interne şi internaţionale, notează Guvernul.

Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea proiectului tehnic, construcția acestuia, precum și construcția infrastructurii conexe pe teritoriul său. Guvernul de la Chișinău va asigura construcția infrastructurii rutiere conexe pe teritoriul R. Moldova. Cheltuielile pentru construcția drumului de acces spre pod pe teritoriul R. Moldova constituie estimativ 900 milioane de lei.

Podul Cosăuți–Yampil va avea o lungime de 640 de metri, două benzi de circulație, două benzi de siguranță, două piste pentru cicliști, două trotuare pietonale și o estacadă cu o lungime de circa 670 de metri pe partea ucraineană.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"