NordNews
Avem ce spune

R. Moldova va asigura tranzitul a 30 de mii de evrei. Care este scopul

R. Moldova va asigura tranzitul la circa 30 de mii de evrei hasidici în perioada 11  – 22 septembrie. Ei urmează să participe la un pelerinaj în orașul ucrainean Uman, pentru a marca Anul Nou evreiesc la mormântul unui important rabin. 

Astfel, instituțiile din domeniul securității naționale vor aplica măsuri speciale pentru a oferi un confort optim, climat liniștit și sigur tuturor cetățenilor. „Va fi sporită activitatea în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, dar și în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina în vederea fluidizării traficului de pasageri și excluderii riscurilor de securitate”.

Începând cu 11 septembrie 2023, pasagerii curselor aeriene sunt îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Accesul în avia gară va fi strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet pentru cursele aeriene. Se va permite intrarea în incinta aeroportului doar în baza prezentării documentului de călătorie, controlul căruia va fi efectuat de către reprezentanții administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul de securitate, la controlul documentelor și cel vamal, urmând așteptarea cursei în sala sterilă. Aeroportul Internațional Chișinău este pregătit să primească și să gestioneze un număr sporit de aeronave și călători.

Pe drumurile naționale spre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, echipaje ale poliției vor asigura fluidizarea traficului întru evitarea creării ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic. De asemenea, din cauza numărului sporit de călători cu destinația spre Ucraina, pot fi înregistrate prelungiri ale timpului de procesare a documentelor în punctele de trecere a frontierii”, informează reprezentanții MAI.

Ministerul Afacerilor Interne va asigura implementarea tuturor măsurilor speciale pentru a garanta liniștea publică și derularea obișnuită a activităților cotidiene.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"