NordNews
Avem ce spune

R. Moldova va primi asistență nerambursabilă în valoare de 9 milioane euro din partea Comisiei Europene

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, inițierea negocierilor și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind realizarea proiectului „UE4Moldova: Facilitatea de sprijin a răspunsului sistemului de sănătate la situația de urgență COVID și realizarea reformelor conform Acordului de Asociere”, scrie deschide.md

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, acordul prevede oferirea asistenței nerambursabile în valoare de 9 milioane euro din partea Comisiei Europene și are drept scop acordarea suportului Republicii Moldova pentru a răspunde crizei provocate de pandemia COVID-19, precum și suportului pentru implementarea reformelor asumate în cadrul Acordului de Asociere UE-RM.

Acordul de finanțare cuprinde 4 componente, după cum urmează:

  1. Consolidarea capacității de a răspunde la situația de urgență COVID-19 în sănătate publică – 5 milioane euro;
  2. Consolidarea capacității de supraveghere, guvernanță corporativă și managementul riscului în sectorul financiar – 2 milioane euro;
  3. Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar – 1 milion euro;
  4. Consolidarea capacității și sustenabilității mass-mediei locale – 1 milion euro.

Operațiunile ce urmează a fi finanțate în cadrul Acordului vor derula în perioada 2020-2026 și vor fi implementate de entități selectate de către Comisia Europeană, în conformitate cu criteriile stabilite în Acord.

Inițiativa de a încheia acordul respectiv aparține Comisiei Europene. Acordul de finanțarea urmează a fi semnat de către dl Serghei Pușcuța, Viceprim-ministru, Ministru al Finanțelor din partea Republicii Moldova și dl Lawrence Meredith, Director pentru relațiile cu țările din vecinătatea estică, din partea Comisiei Europene.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"