NordNews
Avem ce spune

Raed Arafat: „COVID-ul se va asocia cu gripa sezonieră şi o să avem o perioadă dificilă”

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la București, Raed Arafat, face apel ca populaţia vulnerabilă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, deoarece există riscul ca gripa să se asocieze cu noul coronavirus şi efectele să fie dintre cele mai grave, transmite ziarulnational.md.

Arafat a declarat, duminică seara, la Antena 3, că persoanele vulnerabile la gripa sezonieră sunt vulnerabile şi la COVID-19 şi ar trebui să se vaccineze pentru a elimina măcar unul dintre riscuri.

„Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră şi o să avem o perioadă dificilă, pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere. De aici, sfatul pe care l-am dat: să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Există, din câte înţeleg, doze care au fost achiziţionate şi aduse de Ministerul Sănătăţii, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta elimină cel puţin un risc, chiar dacă nu este un risc eliminat total, pentru că poţi încă să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă eşti vaccinat”, a spus secretarul de stat.

Raed Arafat a mai adăugat că este necesar ca populaţia să respecte în continuare regulile de distanţare, protecţie şi igienă pentru a evita infectarea cu COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"