NordNews
Avem ce spune

Raport ONU: R. Moldova se află în topul țărilor cu cele mai multe femei migrante

În 2017, femeile au constituit mai mult de jumătate din migranții din 100 de țări și regiuni analizate de ONU. Cele mai multe doamne pleacă peste hotare din Letonia, Muntenegru, Nepal și Republica Moldova, notează ZdG, informează Agora.md.
În 12 țări, toate din Africa sau Asia, femeile constituie mai puțin de o treime din migranții internaționali, iar femeile din Maldive, Oman sau Qatar aproape nu-și părăsesc țara.
În general, din tot numărul de migranți femeile constituie 48,4%. În emisfera de nord, femeile migrante sunt mai multe la număr, trecând de 51%.
Anul trecut, aproape tre pătrimi din numărul total al migranților aveau vârste cuprinse între 20 și 64 de ani. Potrivit BNS, două treimi dintre femeile, care pleacă peste hotare în scop de muncă, au vârsta de 15-44 ani. Contingentul de femei migrante care pleacă din localitățile rurale este mai tânăr, femeile până la 35 ani constituie 46,9% față de 33,2% femei de aceeași vârstă din mediul urban, până la 44 ani  – 70,5% din mediul rural, 57,4% – din urban.
Raportul ONU subliniază că până în 2050, fără fenomenul migrației, populația de vârsta aptă de muncă va scădea cu 16% în America de Nord, în Oceania – cu 15% și în Europa – cu 8%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"