NordNews
Avem ce spune

Rareș Bogdan: „Alegerile din Republica Moldova nu ar fi fost câștigate de Maia Sandu fără ajutorul lui Renato Usatîi”

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL) a comentat duminică seară la postul de televiziune B1TV alegerile din Republica Moldova. Acesta a spus că posibila victorie a Maiei Sandu la funcția de președinte, conform primelor estimări de după închiderea urnelor de vot, i se datorează lui Renato Usatîi, despre care a afirmat că a suferit o „transformare uluitoare”, transmite g4media.ro.

„Succesul de peste Prut nu este succesul României, este succesul dorinței lor de a fi europeni. Din păcate, România a pierdut toate pariurile acolo, tot ce a mizat, de la Vlad Filat, la Chirtoacă și Plahotniuc a fost greșit, deci este un succes exclusiv al fraților noștri moldoveni (…)

Aceste alegeri nu ar fi fost câștigate de Maia Sandu fără ca un om să și facă… pur și simplu să se dea peste cap și să sufere o transformare uluitoare la care nimeni nu spera, și trebuie spus acest lucru, pentru că sunteți jurnaliști, și eu sunt fost jurnalist și trebuie să spunem lucrurilor pe nume, chiar dacă pe unii îi va deranja.

Dacă nu ar fi fost Renato Usatîi să dea cele 17% pe care le-a obținut în primul tur către Maia Sandu, era extrem de greu. Faptul că Renato Usatîi a făcut alături de Maia Sandu, chiar de Andrei Năstase, campanie împotriva lui Dodon și și-a îndemnat alegătorii să o voteze pe Maia Sandu a contat extrem de mult”, a spus Rareș Bogdan.

Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, i-a îndemnat pe cetăţenii care l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova să voteze în turul doi „împotriva lui Igor Dodon” și a susținut că ar fi foat șantajat ca să-l susțină pe Dodon.

Usatîi este un politician și om de afaceri controversat, fiind considerat foarte apropiat de cercurile de afaceri și interese rusești.

Votul s-a încheiat la ora 21 în Republica Moldova. Datele preliminare ale exit-poll-ului realizat de Comunitatea WatcDog.md și Institutul de Politici Publice arată că lidera PAS, Maia Sandu are 54,7%, aproape 10% în fața contracandidatului său Igor Dodon.

1 Comentariu
  1. ionut spune

    Astea sunt niste aberatii. Daca ar fi castigat cu ajutorul lui Renato, ar fi trebuit sa castige Balti, Falesti si Drochia, ceea ce nu s-a intamplat. E victoria moldovenilor care s-au saturat de Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata